četrtek, avgust 25, 2011

Aikido - borilne veščine v vsakdanjem življenju

Spoštovani,


z novo sezono treningov aikida na Vrhniki se začenja tudi nov cikel učenja, kako lahko uporabimo borilne veščine v vsakdanjem življenju.

Aikido Exam, 2. Dan, Aikikai Slovenia, Ljubljana

Aikido je poleg harmonije in ki-ja tudi pot. Zelo enostavno to pomeni, da je sam trening usmerjen k nekemu cilju. Cilji se razlikujejo skozi leta in razvoj človeka in se prav tako razvijajo. Aikido je lahko pot k boljšemu telesnemu počutju, k večji samozavesti, k občutku varnosti, mirnosti, lahko je pot razvoja lastnega ega, agresije in napadalnosti. Kot pravi budistični pregovor, ključ od nebeških vrat odpira tudi peklenska. Aikido je predvsem dobra metoda, je orodje, ki nam lahko pomaga k odličnosti v življenju. Metoda aikida je ustvarjena tako, da spodbuja sodelovanje, harmonijo in kultivira duha. Poleg razvijanja telesa nam nudi orodja, ki jih lahko s pridom uporabimo v službi, medsebojnih odnosih in razvoju razumevanja sveta znotraj in zunaj nas.


Planica 2011 - Aikido seminar


Borilne veščine si ljudje največkrat predstvaljajo kot nekaj zelo zahtevnega in bolečega, nekaj, kar ne greš početi "kar tako". To drži še sedaj, le da je poudarek drugi. Prav tako resno, kot se lahko učimo biti močni in hitri, se lahko učimo biti sproščeni in centrirani. Aikido nudi odlične rešitve, kako se preko fizične aktivnosti spoznati z določenimi univerzalnimi principi - kako imeti trdne temelje, kako sprejeti stres, kako odvrniti stres, kako čutiti drugega, kako premagati lastne strahove in omejitve, kako sprostiti svojo enegrijo, kako se izraziti z vso svojo močjo in nikogar poškodovati. Ni ga področja, kjer se pozitivni učinki aikida ne bi čutili, če ga treniramo zbrano in redno.


Zato ste vabljeni vsi, stari in mladi, ženske in moški, da svoja življenja prepletete z nečim novim, kar vam bo dalo novo energijo in nov pogled na svet. Za trening borilnih veščin ne rabiš mišic in trdih kosti, temveč voljo in močnega duha. Vabljeni torej na pot borilnih veščin -aikida.

Ni komentarjev:

Objavite komentar