četrtek, september 27, 2012

September - začetek nove sezone - novice

Spoštovani,

september se končuje in nova sezona aikido treningov že poteka. Izoblikovali sta se dve skupni, ena nadaljevalna in začetna skupina. V obeh skupinah je še prostora za nove člane, zato lepo vabljeni.

Otroških treningov do nadaljenga na Vrhniki ni, zbiramo pa prijave za otroke vseh starosti. Ob zadostnem številu prijav lahko s treningi začnemo kadarkoli.

Predstavniki 4 novih članic IAF. Skrajno desno predsednik Aikikai zveze Slovenija, Aleksandr Starovojtov.


Dobre novice prihajajo iz Japonske, saj je bila Aikikai zveza Slovenije na 11. kongresu IAF sprejeta kot polnopravna članica v IAF, mednarodno aikido zvezo, ki skrbi za razvoj aikida po celem svetu. To pomeni, da v Sloveniji prvič obstaja aikido zveza, ki je neposreden sogovornik z drugimi mednarodnimi zvezami aikida in ima pravico, da podeljuje mednarodne priznane stopnje. Klub Uruwashii je član Aikikai zveze Slovenije, kar seveda pomeni, da so vse stopnje, pridobljene v našem klubu, veljavne po celem svetu. Aikikai je glavna in največja aikido organizacija, ki si prizadeva za razvoj aikida po svetu, ima neposredno povezavo z Hombu dojem in sedanjim doshujem, Moriterom Ueshibo. Zahvala za to gre senseju Wilko Vriesmanu, ki je postal tudi delegat IAF, in dobremu delu vseh, ki vodijo Aikikai zvezo Slovenije od začetka, predsednik Aleksandr Starovojtov, Jasmin Biščevič kot glavni trener zveze, Dejan Biščevič kot ustanovni član, zadolžen za notranje zadeve in tajnik zveze, Peter Fistrovič. Iz dveh majhnih klubov, Dokiai in Misogi, je zrasla močna zveza s 6 klubi. Čestitke vsem in hvala za vaše delo in trud.


Ni komentarjev:

Objavite komentar